Verzorging & Styling voor krullen

In welke volgorde moet ik mijn producten gebruiken?

In onze webshop vindt je al onze CG Producten uitgelegd in 3 stappen.

Er zijn eigenlijk 2 basisprincipes met het gebruik van producten; je gebruikt altijd eerst verzorgende producten en pas daarna styling producten. Bij de styling ga je van stevige naar minder stevige producten.
Wanneer je je haar hebt gewassen met onze CG shampoo en daarna met onze conditioner , kun je na het douchen (op nat haar) nog een leave-in conditioner aanbrengen. Hierna breng je op nog steeds nat haar je styling producten aan, waarbij je begint met het meest stevige product (bijvoorbeeld eerst een stevige gel en daarna een krulcrème).
Tenslotte breng je op droog haar nog eventueel serum of een olie aan op je haar.
De Groningse Kapper weet wat je haar nodig heeft en zal jou hierin adviseren.

Hoe vaak moet/mag ik mijn krullen wassen?

De Groningse Kapper adviseert om maximaal 2 keer per week je haar te wassen met onze CG shampoo. Wil jij liever vaker je haar wassen? Dat kan met onze Cowash shampoo. Onze CG producten zijn te vinden op onze webshop. En uiteraard in de kapsalon te krijgen.

Hoe refresh/activeer ik mijn krullen na het slapen?

Nadat je opstaat maak je jouw krullen nat/vochtig met een mist verstuiver. Deze is te koop bij De Groningse Kapper in de kapsalon als ook op onze webshop.
Voeg hier wat product aan toe (gel of crème) en laat het opdrogen of gebruik een diffuser.

Wanneer moet ik een final wash (detox) laten doen?

Wanneer je gaat starten met het gebruik van CG producten is het advies om eerst bij De Groningse Kapper, jou krullenkapper, een final wash (detox) te laten doen. Je kunt dan kiezen voor DeLuxe krullenknippen.

Hierbij wordt het haar gereinigd en ontdaan van schadelijke stoffen.
Ook wanneer je haar geverfd is, is het van belang om na een paar dagen te wassen met een final wash en een masker aan te brengen.

Daarnaast kan een final wash ook helpen als je merkt dat je stylingproducten niet doen wat ze zouden moeten doen. Je haareigenschappen zijn misschien veranderd, maar ze kunnen ook vervuild zijn.

Hoe kan ik krullen het beste kammen (klitten verwijderen)?

Wanneer er een masker of conditioner in je haar zit en dit doe je met een grove kam / borstel.
Voordat je gaat stylen, adviseert De Groningse Kapper om een Denman Brush (bij voorkeur de D3) te gebruiken om de krul meer te accentueren. De Denman D3 borstel is te koop bij De Groningse Kapper in de kapsalon en via onze webshop.